Tijdschrift abonnementen: wat moet dat kosten?

Het is zalig om te ontspannen met jouw favoriete tijdschrift of magazine op de trein na een drukke werkdag, in de zetel op een luie zondagmiddag, waar en wanneer je ook maar wilt. Of je nu op de hoogte wilt blijven van alle actualiteit met Knack, of liever wilt ontspannen met een lifestyleblad zoals Goed Gevoel, of misschien wel een interesse hebt in wetenschap en dus graag Eos leest, of toch maar voor het showbizznieuws in Dag Allemaal kiest, voor iedereen is er een tijdschrift.

Als je elke week of maand naar de krantenwinkel op de hoek gaat om jouw tijdschrift te kopen, ben je eigenlijk beter af met een abonnement. Je betaalt niet alleen minder, maar je krijgt het ook gewoon in je bus. Hier spaar je tijd en geld mee uit, maar er zijn nog andere dingen die je kan doen om zelfs op jouw abonnement te besparen. Lees snel verder om onze tips te ontdekken!

Goedkoop tijdschrift abonnement met cadeau

Wat kost een tijdschriftabonnement? 

Onderstaande tabel geeft een overzicht van enkele Belgische tijdschriften, wanneer ze uitkomen en hoeveel de papieren of digitale versie kost.

Tijdschrift Verschijnt Papier Digitaal Promo
Libelle Wekelijks € 16,25 per maand € 11,33 per maand Libelle promoties
Flair Wekelijks € 13,20 per maand € 8,50 per maand Flair promoties
Knack Wekelijks € 25 per maand € 22,50 per maand Knack promoties
Humo Wekelijks € 16,50 per maand € 5,00 per maand HUMO promoties
Feeling Maandelijks € 16,50 per 3 maand € 11,50 per 3 maand Feeling promoties
Goed Gevoel Maandelijks € 4,95 per maand Niet los verkrijgbaar Goed Gevoel promoties
Dag Allemaal Wekelijks € 12,50 per maand Niet los verkrijgbaar Dag Allemaal promoties
Story Wekelijks € 13,95 per maand Niet los verkrijgbaar Story promoties
TV Familie Wekelijks € 8,95 per maand Niet los verkrijgbaar TV Familie promoties
TeVe Blad Wekelijks € 6,00 per maand Niet los verkrijgbaar Teve Blad promoties
Trends Wekelijks € 25,00 per maand € 22,50 per maand Trends promoties
Plus Magazine Wekelijks € 13,00 per maand € 9,50 per maand Plus Magazine promoties

Goedkoop tijdschriftabonnement

Er zijn dus een heleboel dingen die je kan doen om de abonnementen op deze magazines nog voordeliger te maken. Hieronder kan je hiervoor onze tips terugvinden.

Studenten- en lerarenkorting

Als student heb je een hele hoop onkosten: inkopen om de week door te komen, pintjes tijdens het feesten, schoolboeken voor in de les, enzovoort. Dan is er misschien niet zoveel geld meer over om een abonnement op jouw favoriete tijdschrift aan te schaffen. Om die reden is 4ucampus in het leven geroepen, waarop je verschillende goedkope abonnementen voor tijdschriften en kranten kan terug kan vinden. Hier staan niet enkel Belgische tijdschriften en kranten op, maar ook internationale magazines zoals Time, The Guardian Weekly of The Economist. De kortingen die je hier vindt zijn enorm, dus zeker de moeite waard om als student even rond te kijken.

Daarnaast worden ook de leraren in de watten gelegd. Met een lerarenkaart kan je namelijk abonnementen op tijdschriften en kranten aan een voordelig tarief krijgen. Van Story tot Knack, er is een heel assortiment waaruit je kan kiezen. Voor ieder wat wils dus!

Digitale versies

Er hangt natuurlijk een charme vast aan het doorbladeren van jouw favoriete magazine, maar heb je al eens nagedacht over een digitale versie? Deze bevatten alles wat er in de papieren variant staat. Je kan ze overal en altijd lezen op jouw toestel. Zo voorkom je dus dat er oude blaadjes zich opstapelen in jouw huis of in de vuilnisbak belanden. Naast het feit dat een digitaal magazine een pak ecologischer is, hoort hier ook bij dat het goedkoper is.

Trouwe lezerskorting

Je leest al jaar en dag Libelle en besluit nu een abonnement te nemen? Als je onmiddellijk een meerjarig abonnement neemt, bespaar je meer dan bij een jaarlijks abonnement. Zo krijg je bij Humo 10% korting als je kiest voor een abonnement van twee jaar en zelfs 20% korting bij drie jaar. Maar ook bij vele andere tijdschriften, zoals Libelle of Teve Blad, is het voordeliger om voor langere abonnementen te kiezen. Als je dus zeker weet dat je nog wel enkele jaren dit magazine gaat lezen, kies dan voor een meerjarig abonnement.

Kleine lettertjes

Of je nu een proefabonnement uittest of een jaarlijks abonnement hebt, je leest toch best even de kleine lettertjes. We hebben het over die lange tekst waarbij iedereen blindelings op ‘Ik aanvaard de voorwaarden’ klikt. Hierin staat namelijk wat er gebeurd als je abonnement afloopt: in sommige gevallen krijg je tegen het einde van jouw contract een berichtje met de vraag of je jouw abonnement wilt verlengen, maar in andere gevallen wordt het contract gewoon automatisch verlengd als je het niet zelf annuleert. Dit kan natuurlijk wat kosten, dus zoek dit zeker op voorhand uit.

Aanbiedingen tijdschriftabonnement

En dan zijn er natuurlijk nog de aanbiedingen en kortingen die je online kan terugvinden! Zoals op onze website bijvoorbeeld. Hier worden de voordeligste prijzen en de leukste cadeautjes voor jouw opgesomd per tijdschrift of magazine:

Geschreven door Thomas
Samen met jou ga ik zoek naar alles wat met kranten en magazines te maken heeft.

Magazines

Flair
Knack
Libelle

Onlinekranten.be

Over ons