Welke zijn de grootste Belgische kranten?

De Belg leest graag de krant zowel online als dagelijks de papierenversie, dit kunnen we opmaken door naar hun leescijfers te kijken. Wist je dat Het Laatste nieuws het grootste nieuwsmerk van België is? Dagelijks lezen zo’n 2.245.000 mensen een artikel van Het Laatste Nieuws. Op de tweede plaats vinden we Het Nieuwsblad deze krant is goed voor 1.012.700 lezers per dag. Op de derde plaats vinden we De Standaard, deze wordt deze wordt dagelijks door 462.600 mensen gelezen. En op de vierde plaats komt De Gazet van Antwerpen met 434.900 lezers. Knack magazine kan met zijn Knack.be onder de koepel van knack.be/levif.be rekenen op 3.000.000 lezers per maand.

Grootste Belgische kranten

Het Laatste Nieuws

Beginnen doen we natuurlijk met de grootste krant van België. Het Laatste Nieuws brengt elke dag het nieuws, de sport en de showbizz tot onder je neus. Je kan het allemaal volgen via hun gratis HLN app, de website of door het dagelijks lezen van de papierenkrant. Als je Het Laatste Nieuws leest ben je ook helemaal op de hoogte van het nieuws uit je eigen regio, zo kan je via HLN.be, de HLN app of de regiobijlage bij de krant al het nieuws uit jouw regio lezen. Ben jij al één van de 2.500.000 enthousiaste lezers?

Het Nieuwsblad

Het Nieuwsblad biedt dagelijks het nieuws vers van de pers, ze verdelen de artikels op hun site onder verschillende categorieën. Ze hebben zo’n 1,5 miljoen lezers. Op nieuwsblad.be kan je je inschrijven voor hun nieuwsbrief en zo mis je nooit meer de belangrijkste krantenkoppen van de dag. Er wordt gewerkt met plus-artikels, deze kan je lezen door een abonnement te nemen op de (online)krant. Op de site vind je ook toffe extra’s zoals podcasts en een webshop. Ze bieden diverse podcasts over actuele onderwerpen, die je gratis kan beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. De webshop bevat leuke promoties op allerhande spulletjes.

De Standaard

Met De Standaard kies je voor nieuwsupdates, duiding en opiniestukken waar je even bij stil kan staan. Deze kon dus niet ontbreken in onze lijst van de grootste Belgische kranten. Ze staan derde qua lezersaantallen, met zo’n 700.000 lezers. Op Destandaard.be vind je van alle categorieën om je een top leeservaring te bieden. Met ‘Mijn DS’ kan je als geabonneerde je persoonlijke nieuwsplek samenstellen, je geeft in wat je graag leest en welke soort artikels je wilt krijgen in je persoonlijke inbox. De Standaard App is echt een aanrader voor jou als je de nieuwsupdates, duiding en opiniestukken altijd dicht bij jou wilt, zo ben je heel de dag door mee met het recentste nieuws. s ’Avonds brengt De Standaard nog extra ‘DS Avond’ uit, zo dat jij de dag goed kan afsluiten zonder het latere nieuws te moeten missen. Ook De Standaard biedt podcasts aan voor iedereen die het wil horen. Ze bieden de podcasts gratis aan via hun site, niet meer prutsen met andere apps dus!

Gazet van Antwerpen

De krant voor het nieuws uit Antwerpen. De Gazet van Antwerpen haalt ongeveer 100.000 lezers. Deze krant spits toe op nationaal nieuws en nog extra het nieuws die er voor de mensen uit de streek toedoen. Zo kan je per Antwerpse gemeente het nieuws zien onder ‘Gemeente’. Ben je of ga je naar de provincie Antwerpen? Kijk dan zeker eens onder ‘Doen!’ daar worden leuke adresjes en bezienswaardigheden van de provincie in de bloemetjes gezet. Ook voor nieuws over de haven moet je op Gazetvanantwerpen.be zijn. Kortom De Gazet van Antwerpen voorziet je van al het nieuws die je nodig hebt als Antwerpenaar om te weten wat er in jouw provincie speelt. Wil je een artikel later lezen of opnieuw kunnen lezen? Sla deze dan zeker op onder ‘Mijn artikels’. De Gazet van Antwerpen kan je op papier, online en via de app lezen.

De Morgen

De Morgen is de kwaliteitskrant van België. Met een oplage van om en beide 50.000 lezers zijn ze niet super groot, maar ze horen toch bij de bekendste Belgische kranten. Wie zoekt naar kwaliteitsartikels moet bij De Morgen zijn. Ook op demorgen.be lees je de laatste nieuwtjes en graven ze dieper over specifieke thema’s.

vergelijking grootste kranten

Knack.be

We kennen Knack allemaal van het wekelijks magazine, Knack.be zorgt ervoor dat je tussen de magazine-uitgaves volledig mee bent met het dagelijkse nieuws. Knack.be is een koepel met Levif.be, deze zijn samen goed voor 3.000.000 bezoekers per maand. Knack.be brengt nieuws, opiniestukken, artikels van rond de wereld, gezondheid, onderwijs, België, Europa, wetenschap en auto’s, voor elk wat wils dus. Op Knack.be kan je je inschrijven voor een dagelijkse newsletter, die dan het nieuws van de dag naar je mailbox stuurt. Je kan het Knack-nieuws lezen via hun mobiele site of smartphone app. Ook bij Knack.be kan je gaan voor een abonnement, hiermee kan je alle artikels inclusief de plus-artikels lezen. Ook zonder abonnement laat Knack.be je niet in de kou staan, je kan namelijk na een gratis registratie tot 3 plus-artikels per maand gratis lezen.

Geschreven door Thomas
Samen met jou ga ik zoek naar alles wat met kranten en magazines te maken heeft.

Magazines

Flair
Knack
Libelle

Onlinekranten.be

Over ons